ERVARINGEN

Ik ontmoette Ida toen ze de yin les die ik volgde overnam. Dat was al een aangename verrassing;
 in haar yoga beoefening geeft ze alle ruimte aan verdieping, de verbinding met je lichaam en zachtheid naar jezelf.
Het grappige is dat ik de diepere connectie met mijn lijf die ik toen zocht ook in haar les vond.

Op een gegeven moment vertelde ik Ida dat ik iemand zocht die me kon helpen me op cellulair niveau met mijn lichaam te verbinden en ermee te communiceren. Ida gaf toen aan dat zij dat ook deed in haar sessies. Toen nog onbewust voelde ik al dat ik goed zat bij haar, een afspraak was daarom snel gemaakt.

Zelfwerk met hulp van anderen was mij niet vreemd, maar bij Ida was het echt thuiskomen. Op elk niveau. Als mens voelde ik me meteen al zó begrepen, vertrouwd en veilig. En dat was nog het begin.

Ida heeft een heel breed bereik van waarnemen tussen de verschillende niveaus in ons systeem.
 Met haar enorme fijngevoeligheid schakelt ze in haar sessies tussen de niveaus mens, mind, lichaam, ziel en essentie. Door de verbinding te leggen tussen deze verschillende lagen, achterhaalt ze samen met jou wat zich kenbaar wil maken, wat aandacht nodig heeft.
Dat een lichaam intelligent is, wist ik wel, maar dat het je werkelijk zoveel kan vertellen en helpen was een wonderbaarlijke ontdekking voor mij. Meer en meer kwam er diepte in de verbinding met mijn lijf, meer inzicht en meer ruimte.

De sessies met Ida hebben me nog meer bij mijn essentie gebracht en nog meer vrijheid in zijn gegeven.

Karen Derksen

Ida is een heel prettig persoon waarbij ik mij meteen op m’n gemak voelde. Ze is intuïtief heel sterk en voelt tijdens een gesprek vaak al aan waar je mee zit of wat er aan de hand is.

Vervolgens gebeurt er tijdens de sessies elke keer iets anders.
Wat wel vaak blijkt is dat mijn hoofd denkt dat alles wel prima is, terwijl mijn lichaam Ida iets anders verteld. Dan hoef je zelf niets te zeggen, maar doet je lichaam dat voor jou.
Dat kan soms enorm verwarrend en confronterend zijn, maar tegelijkertijd heel verhelderend.

Dat is ook de reden waarom ik de invalshoek van deze lichaamsgerichte methode zo waardeer; dat Ida als het ware communiceert met mijn lichaam en dat vertaald aan mij. Zo komen er zaken boven tafel waar ik van te voren niet zo over had nagedacht maar die wel voor blokkades zorgen in mijn functioneren.
En op deze manier kan ik daarmee aan de slag.

Het is een soort psychologische therapie maar dan voor je lichaam. Dat klinkt wat vaag, maar ik vind het ontzettend fijn en het heeft mij heel veel geholpen. Ik gun het een ander daarom des te meer!

Fleur Oosterhof

Ida heeft zichzelf mogen ontwikkelen tot een vrouw waarbij diverse vraagstukken een plek mogen krijgen.

Niet door erover te praten, maar emotioneel te begrijpen, door via het lichaam een hoger bewustzijnsniveau te
bereiken.  Dat geeft rust, inzicht (en afname van klachten).

Haar behandelingen zijn bijzonder, uniek, een cadeautje aan jezelf.

Als therapeut in de GGZ kan ik ook aangeven dat deze behandelingen een waardevolle aanvulling kunnen zijn, gezien de diepgang die ze geven, op reeds lopende behandelingen.
Ik hoop dat meer mensen de weldaad van deze sessies mogen ondervinden.

Anoniem

Een vriendin gaf mij een sessie bij Ida ‘cadeau’. Het klonk heel zweverig en vaag, maar toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ‘voelde’ toch dat ik hier maar eens naar toe moest gaan.
Na nog een extra zetje van die vriendin, ben ik uiteindelijk naar Ida toegegaan.

Wat ben ik blij dat ik hier naar geluisterd heb (en mijn gevoel gevolgd heb)!

Ida heeft ruimte en inzicht gegeven die mij verder brengt, rust en kracht geeft! In alle hectiek, hoeveelheid prikkels en invloeden bieden de sessies echt een uitkomst. Ik heb meer liefde voor mijzelf ontwikkeld en merk dat ik mij spiritueel aan het ontplooien ben. Een onverwachte wending. Echt bijzonder en zo moeilijk in woorden te vatten.

Ida is voor mij een vrouw met een hart van goud en handen van zilver. 😉
Ze voelt heel goed aan wat er in je gebeurt en welke kant het proces opgaat en begeleidt je hierin. Het lijkt alsof ze de perfecte begeleider is tussen mij en de spirituele wereld. Ze is wijs, open en verbindend.

Ik raad het echt iedereen aan die een stap verder wil zetten. Durf het, je kan het en het mag! Ik gun dit echt iedereen!

Jorit Bons

Ida helpt mij nu om meer zicht te krijgen op wat ik echt wil, wat mijn lichaam mij vertelt en daar naar leren luisteren. Ik kan niet precies uitleggen wat ze doet, maar het is een hele prettige manier om rationele mensen juist te laten luisteren naar hun onderbuikgevoel. Het helpt mij echt om dichtbij mezelf te blijven, met name wanneer mijn hoofd het weer probeert over te nemen.

‘Een klein beetje zenuwachtig loop ik door de knusse straten van het gezellige Amersfoort naar de praktijk van Ida. Geen idee wat er gaat gebeuren. Ik ken Ida van de Psoas-workshop en het enige wat ik weet is dat ik haar zo’n prettige verschijning vindt. Kalm en lekker nuchter. Niet zo zweverig als dat ik dacht, haha. Alles stroomt, wat betekent dat? En hoe zo heeft dat te maken met mijn lichaam?

De praktijk heeft dezelfde fijne uitstraling. Ik krijg een lekker kopje thee en het gesprek begint. Ik vertel mijn verhaal over waarom ik kom; ik merk dat ik steeds vastloop. Heb al van alles geprobeerd, coaches hier en coaches daar, dus analyseren kan ik als de beste. Maar ja dat voelen hè. Hoe doe je dat nou? Heb ik dat gevoel nou zelf uitgezet? Voel ik het dus wel maar luister ik er niet naar? Zoveel vragen en geen antwoorden.

Na de sessies met Ida kan ik je die antwoorden ook niet geven, maar kan ik je wel vertellen dat ik het heb ervaren. Het is me gelukt. Ik voel van alles.
Liggend op een massagetafel pelt Ida laag voor laag al mijn afweermechanismes af. Geeft ze me inzicht in mijn lichaam en hoe je, als je goed luistert, stiekem zelf al weet wat je lichaam nodig heeft. Het is heel spannend en emotioneel, iedere sessie opnieuw. Maar daarna is het zo’n opluchting. Het voelt elke keer alsof ik een week een strandvakantie heb gehad, zo relaxed en ontspannen. Alsof ik een rugzak met bakstenen niet meer hoef mee te tillen. En dankzij de wijze raad van Ida en haar kalme inzichten is het helemaal niet zo eng om de confrontatie met jezelf aan te gaan.’

Wietske

De verdieping die ik zocht om dichterbij mezelf te komen en hoe ik me voel, zowel lichamelijk als geestelijk, vond ik bij Ida.

Ida begeleidt rustig en met aandacht mijn weg naar balans en meer mezelf zijn. Ze weet altijd weer de juiste snaar te raken en me inzicht te geven in mijzelf en mijn omgeving. Stap voor stap gaan we een laagje dieper.

In 2016 werd mij aangeraden om naar Ida toe te gaan voor een craniosacraalsessie. Ik had destijds last van pijn in mijn onderrug, wat mij belemmerde bij het sporten. Uiteindelijk hebben de individuele sessies bij Ida zoveel meer betekent voor mij dat het verhelpen van fysiek ongemak.

Ida weet als geen ander de punten aan te raken die er echt toe doen, zowel in je lijf als in je hart. Zij brengt mij in contact met de delen in mezelf die meer liefde mogen krijgen, dat wat mag helen en meer stromen. Dat doet ze op veel verschillende manieren. Van een gesprek tot je in contact brengen met je lijf door haar aanraking, van een boekentip tot meditatieoefening.

Ida heeft mij geleerd om te leven vanuit mijn hart, mij eigen weg te kiezen en met meer zachtheid naar mezelf te kijken. Ik ben steeds meer mezelf dankzij Ida.

Ik kan dit echt iedereen aanraden. Het is een van de beste dingen die ik voor mijzelf heb gedaan. Ida, bedankt!

Maxime Pieters

Ida liet me plaatsnemen op haar behandeltafel, dekte me warm toe en liet me al pratend in een staat verzinken die nog het meest lijkt op het moment net voordat je in slaap valt.
Vervolgens plaatst ze zacht haar handen op verschillende plekken van mijn lichaam (oa voeten, benen, rug, buik en schouders).

Ik heb wel eens vaker een reiki-behandeling gehad en net zoals toen voelde ik energie door mijn lijf stromen. Maar dit keer zag ik er ook allerlei beelden bij. Van beelden van dieren (Ida vertelde me later dat ik kon opzoeken waar deze ‘krachtdieren’ symbool voor staan) tot beelden van mijzelf toen ik heel jong was en mijn dierbaren.

Ook kwamen er herinneringen voorbij aan een operatie die ik zo’n 10 jaar geleden onderging. Ik kan mij van de operatie zelf eigenlijk niets meer herinneren, maar tijdens de behandeling voelde het alsof ik weer op de operatietafel lag. Ik zag de operatielampen en voelde de operatietafel gepositioneerd worden. Ook herinnerde ik me de eenzaamheid tijdens mijn ziekenhuisopname. Wat later kwamen ook de goede herinneringen aan die tijd naar boven: de goede zorgen van mijn familie en vrienden.

Als je me vooraf gevraagd zou hebben welke herinneringen er tijdens de behandeling naar boven zouden komen, zou ik die operatie niet genoemd hebben. Ik sta er niet vaak meer bij stil dat ik ooit geopereerd ben.Tijdens de behandeling herinnerde ik me weer allerlei details over die tijd die me deden beseffen dat het toch wel een intense periode was in mijn leven. Die onbewust veel indruk op me heeft gemaakt.

Nadat Ida me weer rustig ‘wakker’ had laten worden, voelde ik me super relaxed, alsof ik net een uur lang gemasseerd was. Nu, een paar weken na de behandeling, voel ik me opgeruimd en licht

Esther Berlie

In oktober 2014 kreeg ik de diagnose burn-out.
Ik ben neutraal naar Ida toegegaan. Ik had geen idee of deze therapie mij en mijn lichamelijke problemen (tinnitus en vlekken zien) zou kunnen helpen. Zo heb ik de afgelopen periode meerdere dingen geprobeerd. De eerste keer dat ik bij Ida was viel mij gelijk op hoe rustig Ida is. Ze heeft veel interesse in je verhaal en klachten. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Om eerst in de goede mindset te komen begint Ida altijd met oefeningen die vergelijkbaar zijn met mindfulness.
Vervolgens gaat ze via aanraking verschillende punten van je lichaam langs. In het begin vond ik het vreemd voelen dat iemand anders op deze manier haar handen op mijn lichaam legt. Maar ik werd er gelijk heel rustig van. Iets wat ik als heel fijn ervaar omdat ik al een aantal jaren veel rusteloosheid voel.

Na afloop vertelde Ida mij dat ze het gevoel had dat ze niet aan mijn kaken mocht komen. Ik had Ida niets verteld van mijn tandenknarsen dat ik, helaas, onbewust doe. Dat vond ik een heel bijzondere ervaring!
De keren daarop heeft Ida bewust gekozen om aan de slag te gaan met mijn kaken. Elke keer voelde als een enorme opluchting dat er zoveel energie daar weggehaald werd. Ik heb gemerkt dat elke behandeling meerdere dagen kan doorwerken. Ida zocht bewust de drukpunten bij mijn kaken op om mijn kaken te laten ontspannen. Hierdoor ben ik zelf ook bewust gaan werken aan het tandknarsen. Wat weer tot gevolg heeft dat ik me daardoor ook beter voel.

Het is zelfs voorgekomen dat ik onder behandeling was en de tinnitus even ophield. Een ongekend genot! Wat ik ook als heel bijzonder ervaar is dat ik na elke behandeling naar de wc moet. Blijkbaar worden veel afvalstoffen gelijk afgevoerd!

Ik voel mij op dit moment een stuk beter en sterker dan vorig jaar. Daar heeft Ida’s werkwijze zeker aan bijgedragen. Ik ben dan ook van plan om Ida te blijven bezoeken.

Nadine R.

‘Haar aanraking is zacht en liefdevol, uitnodigend. Mijn lichaam reageert door verder te ontspannen.

Bijzonder is dat haar aanraking heel intens kan zijn, haast alsof zij me stevig vasthoudt terwijl dat juist niet zo is. Soms voelen haar handen vurig warm en even daarna weer verkoelend fris.

Doordat de aanraking zo zacht is voel ik waar spanning zit in mijn lichaam en door het tijd te geven voel ik de spanning na verloop van tijd wegglijden. Ik ben zo diep ontspannen dat ik er wel in kan blijven, wat heerlijk…

Het einde van de sessie komt dan ook veel te snel. Na afloop praten we kort na om me niet uit mijn ontspannende modus te halen.
Ik voel me niet alleen ontspannen maar ook energiek.

Als ik weer op mijn fiets zit, rijd ik door de stad en voel me helemaal verbonden met alles om me heen. De kleuren zijn feller, ik ruik de herfst en ik voel me stevig verankerd in mijn lijf. Omringd door al deze indrukken, fiets ik naar huis….met een ontspannen glimlach op mijn gezicht.’
Lees verder op: http://www.kusuitamersfoort.nl/terug-naar-de-kern/

Kus uit Amersfoort blogwebsite - Sam Veldman

‘Ik weet het allemaal wel, maar ik voel het niet!’
Deze onbestemde onrust was zo ontzettend frustrerend en vermoeiend, ik wist niet meer goed waar ik het zoeken moest.

Ida’s behandelingen brengen mij steeds dichter bij mijn gevoel en het luisteren naar mijn lichaam.
Het gaat met kleine fijne stapjes.

Wat wil ik eigenlijk echt? Wat is eigenlijk echt goed voor me?
De tegenstrijdigheid tussen lichaam en geest krijgt steeds meer eenheid en dat voelt zo rustig en goed.
Zelfs iemand met AD(H)D zoals ik kan dus een bepaald soort rust vinden.

Hoe het precies werkt? Geen idee maar doet me ontzettend goed!
En over Ida ben ik niets meer dan lovend. 🙂

Marsha G.

“Tijdens een periode van burn-out heeft Ida mij in individuele sessies geholpen om opnieuw contact te maken met mijn lichaam en de signalen van mijn lijf weer serieus te nemen.

Ida straalt heel veel liefde en puurheid uit en had echt de rust om er te zijn voor mij. Ik heb veel ruimte ervaren om alles onder ogen te zien/ aan te gaan wat er in mij gebeurde en wat er in mijn leven gebeurd was.

Ik vond het heel waardevol om zo weer te ontdekken wat er echt leefde bij mij van binnen en welke keuzes ik wilde maken.
Er was ruimte voor spirituele ervaringen en respect voor de christelijke spiritualiteit die mijn leidraad is in het leven.

De lessen Yin yoga gaven mij een gevoel van kracht, ik leerde er oefeningen die mij bevestigen in mijn vertrouwen in mijzelf en in de overtuigingen die in mij leven”

Marjan (59)

Wat en waar ik ook yoga, workshops of in je praktijk ben, het voelt voor mij altijd zo warm, echt, zacht en liefdevol.
Echt een cadeautje voor jezelf. 

Ik kijk er daarom ook altijd naar uit om weer een les bij je te volgen. 
Ik vind je een fijn mens om gewoon en alleen maar bij te zijn.
Ik respecteer je hoe je je inzichten en ervaringen voor een ieder concreet en toegankelijk maakt.

Fabienne

Ik heb de behandelingen die ik de afgelopen periode van Ida mocht ontvangen als heel bijzonder ervaren.

Subtiele aanrakingen vol aandacht en liefde die even subtiel van alles in mij in beweging zette.
Soms onmerkbaar op het moment zelf, soms heel voelbaar.
Maar altijd met een doorwerkend effect na de behandeling: het verzachten en zelfs oplossen van oude blokkades en patronen.

Nu, enkele maanden later, geniet ik nog na van die behandelingen en hun effect. Ik kan je een behandeling van Ida van harte aanbevelen.

Irene Simonis

Ik had veel spanning in mijn hoofd, het voelde als een brede band die druk op mijn hoofd veroorzaakte.

Ida begon echter met haar handen onder mijn schouderbladen te brengen. Ik had niet verteld dat ik schouderpijn had, maar zij voelde ook direct dat de rechterschouder meer pijn had dan de linker.
Ida vroeg of ik het herkende, de uitdrukking: ‘m’n schouders eronder zetten.’ Ook de verantwoording op mij nemen voor anderen, het piekeren, zorgen maken over zaken waar ik eigenlijk onvoldoende invloed op heb.

Ida maakte vervolgens contact met specifieke onderdelen in mijn hersenen. Ze vroeg aan mij of haar aanraking op de juiste plek was, terwijl ik geen idee had waar ze moest zijn, kreeg ik toch een duidelijke bevestiging van mijn lichaam. Het leek op elektrische stroom. Ze praatte met de hersenen zodat deze schoongemaakt konden worden.

Ik voelde mij daarna heel licht en ontspannen. De drukkende band om mijn hoofd is verdwenen, zo ook de schouderklachten. Ik kan ook beter slapen.

Ida straalt rust en vertrouwen uit waardoor ik mij makkelijk lijk over te geven aan de behandeling en haar aanraking.

Kitty Sturkenboom

Ida adviseerde mij na de eerste sessie ervaringen in een soort dagboekje op te schrijven.

‘Gisterenavond heb ik met mijn hart gesproken. Het was wonderbaarlijk. Ineens werd ik omgeven door mijn hart. Dus ik zat zelf in mijn hart. Terwijl het biologisch gezien natuurlijk in mij zit. Het voelde heel fijn.
En op het laatst tijdens onze sessie streek je met je handen over mijn hoofd en haar. Toen voelde het alsof het bovenop mijn hoofd, het stuk bij mijn grote fontanel, helemaal open was. Er was een open ruimte in mijn hoofd, die verbonden was met de ruimte buiten mijn hoofd. Mooi hè.’

Marlijn

Ik heb Ida ontmoet in de beginperiode van mijn Burn Out. Ik was mezelf kwijt.

De wijze waarop Ida mij welkom heette en begeleidde tijdens de Yin-Yoga en workshops zijn een grote ondersteuning voor mij geweest om weer in contact te komen met mijzelf, tot rust te komen en te herstellen.
De woorden: welkom,  wees mild en zacht voor jezelf en naar alles wat er is, acceptatie, hebben mij geholpen en nog steeds.

Het is een verrijking in mijn leven.
Ik ervaar zoveel meer rust en leven, mildheid en zachtheid in mijzelf.
Ik volg graag haar lessen en workshops; kan niet meer zonder.

Heleen