ERVARINGEN

Een vriendin gaf mij een sessie bij Ida ‘cadeau’. Het klonk heel zweverig en vaag, maar toch was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik ‘voelde’ toch dat ik hier maar eens naar toe moest gaan.
Na nog een extra zetje van die vriendin, ben ik uiteindelijk naar Ida toegegaan.

Wat ben ik blij dat ik hier naar geluisterd heb (en mijn gevoel gevolgd heb)!

Ida heeft ruimte en inzicht gegeven die mij verder brengt, rust en kracht geeft! In alle hectiek, hoeveelheid prikkels en invloeden bieden de sessies echt een uitkomst. Ik heb meer liefde voor mijzelf ontwikkeld en merk dat ik mij spiritueel aan het ontplooien ben. Een onverwachte wending. Echt bijzonder en zo moeilijk in woorden te vatten.

Ida is voor mij een vrouw met een hart van goud en handen van zilver. 😉
Ze voelt heel goed aan wat er in je gebeurt en welke kant het proces opgaat en begeleidt je hierin. Het lijkt alsof ze de perfecte begeleider is tussen mij en de spirituele wereld. Ze is wijs, open en verbindend.

Ik raad het echt iedereen aan die een stap verder wil zetten. Durf het, je kan het en het mag! Ik gun dit echt iedereen!

Jorit Bons

Ida is een heel prettig persoon waarbij ik mij meteen op m’n gemak voelde. Ze is intuïtief heel sterk en voelt tijdens een gesprek vaak al aan waar je mee zit of wat er aan de hand is.

Vervolgens gebeurt er tijdens de sessies elke keer iets anders.
Wat wel vaak blijkt is dat mijn hoofd denkt dat alles wel prima is, terwijl mijn lichaam Ida iets anders verteld. Dan hoef je zelf niets te zeggen, maar doet je lichaam dat voor jou.
Dat kan soms enorm verwarrend en confronterend zijn, maar tegelijkertijd heel verhelderend.

Dat is ook de reden waarom ik de invalshoek van Cranio Sacraal zo waardeer; dat Ida als het ware communiceert met mijn lichaam en dat vertaald aan mij. Zo komen er zaken boven tafel waar ik van te voren niet zo over had nagedacht maar die wel voor blokkades zorgen in mijn functioneren.
En op deze manier kan ik daarmee aan de slag.

Het is een soort psychologische therapie maar dan voor je lichaam. Dat klinkt wat vaag, maar ik vind het ontzettend fijn en het heeft mij heel veel geholpen. Ik gun het een ander daarom des te meer!

Fleur Oosterhof

De verdieping die ik zocht om dichterbij mezelf te komen en hoe ik me voel, zowel lichamelijk als geestelijk, vond ik bij Ida.

Als een echte Miss Fix-it vroeg ik tijdens mijn eerste afspraak om tips en oefeningen, zodat ik beter om kan gaan met stress.
Ida zag al snel dat juist niet praktisch bezig zijn, mij beter zou helpen. En ze had gelijk!

Ida begeleidt rustig en met aandacht mijn weg naar balans en meer mezelf zijn. Ze weet altijd weer de juiste snaar te raken en me inzicht te geven in mijzelf en mijn omgeving. Stap voor stap gaan we een laagje dieper.

Ik kan dit echt iedereen aanraden. Het is een van de beste dingen die ik voor mijzelf heb gedaan. Ida, bedankt!

Maxime Pieters

Uit pure nieuwsgierigheid heb ik mezelf een tijdje geleden op een cranio-sacraal behandeling bij Ida getrakteerd.

Ida liet me plaatsnemen op haar behandeltafel, dekte me warm toe en liet me al pratend in een staat verzinken die nog het meest lijkt op het moment net voordat je in slaap valt.
Vervolgens plaatst ze zacht haar handen op verschillende plekken van mijn lichaam (oa voeten, benen, rug, buik en schouders).

Ik heb wel eens vaker een reiki-behandeling gehad en net zoals toen voelde ik energie door mijn lijf stromen. Maar dit keer zag ik er ook allerlei beelden bij. Van beelden van dieren (Ida vertelde me later dat ik kon opzoeken waar deze ‘krachtdieren’ symbool voor staan) tot beelden van mijzelf toen ik heel jong was en mijn dierbaren.

Ook kwamen er herinneringen voorbij aan een operatie die ik zo’n 10 jaar geleden onderging. Ik kan mij van de operatie zelf eigenlijk niets meer herinneren, maar tijdens de behandeling voelde het alsof ik weer op de operatietafel lag. Ik zag de operatielampen en voelde de operatietafel gepositioneerd worden. Ook herinnerde ik me de eenzaamheid tijdens mijn ziekenhuisopname. Wat later kwamen ook de goede herinneringen aan die tijd naar boven: de goede zorgen van mijn familie en vrienden.

Als je me vooraf gevraagd zou hebben welke herinneringen er tijdens de behandeling naar boven zouden komen, zou ik die operatie niet genoemd hebben. Ik sta er niet vaak meer bij stil dat ik ooit geopereerd ben.Tijdens de behandeling herinnerde ik me weer allerlei details over die tijd die me deden beseffen dat het toch wel een intense periode was in mijn leven. Die onbewust veel indruk op me heeft gemaakt.

Nadat Ida me weer rustig ‘wakker’ had laten worden, voelde ik me super relaxed, alsof ik net een uur lang gemasseerd was. Nu, een paar weken na de behandeling, voel ik me opgeruimd en licht. Klaar voor 2016.

 

Esther Berlie

In oktober 2014 kreeg ik de diagnose burn-out.
Ik ben neutraal naar Ida toegegaan. Ik had geen idee of deze therapie mij en mijn lichamelijke problemen (tinnitus en vlekken zien) zou kunnen helpen. Zo heb ik de afgelopen periode meerdere dingen geprobeerd. De eerste keer dat ik bij Ida was viel mij gelijk op hoe rustig Ida is. Ze heeft veel interesse in je verhaal en klachten. Ik voelde mij meteen op mijn gemak. Om eerst in de goede mindset te komen begint Ida altijd met oefeningen die vergelijkbaar zijn met mindfulness.
Vervolgens gaat ze via aanraking verschillende punten van je lichaam langs. In het begin vond ik het vreemd voelen dat iemand anders op deze manier haar handen op mijn lichaam legt. Maar ik werd er gelijk heel rustig van. Iets wat ik als heel fijn ervaar omdat ik al een aantal jaren veel rusteloosheid voel.

Na afloop vertelde Ida mij dat ze het gevoel had dat ze niet aan mijn kaken mocht komen. Ik had Ida niets verteld van mijn tandenknarsen dat ik, helaas, onbewust doe. Dat vond ik een heel bijzondere ervaring!
De keren daarop heeft Ida bewust gekozen om aan de slag te gaan met mijn kaken. Elke keer voelde als een enorme opluchting dat er zoveel energie daar weggehaald werd. Ik heb gemerkt dat elke behandeling meerdere dagen kan doorwerken. Ida zocht bewust de drukpunten bij mijn kaken op om mijn kaken te laten ontspannen. Hierdoor ben ik zelf ook bewust gaan werken aan het tandknarsen. Wat weer tot gevolg heeft dat ik me daardoor ook beter voel.

Het is zelfs voorgekomen dat ik onder behandeling was en de tinnitus even ophield. Een ongekend genot! Wat ik ook als heel bijzonder ervaar is dat ik na elke behandeling naar de wc moet. Blijkbaar worden veel afvalstoffen gelijk afgevoerd!

Ik voel mij op dit moment een stuk beter en sterker dan vorig jaar. Daar heeft cranio sacrale therapie zeker aan bijgedragen. Ik ben dan ook van plan om Ida te blijven bezoeken.

Nadine R.

‘Haar aanraking is zacht en liefdevol, uitnodigend. Mijn lichaam reageert door verder te ontspannen.

Bijzonder is dat haar aanraking heel intens kan zijn, haast alsof zij me stevig vasthoudt terwijl dat juist niet zo is. Soms voelen haar handen vurig warm en even daarna weer verkoelend fris.

Doordat de aanraking zo zacht is voel ik waar spanning zit in mijn lichaam en door het tijd te geven voel ik de spanning na verloop van tijd wegglijden. Ik ben zo diep ontspannen dat ik er wel in kan blijven, wat heerlijk…

Het einde van de sessie komt dan ook veel te snel. Na afloop praten we kort na om me niet uit mijn ontspannende modus te halen.
Ik voel me niet alleen ontspannen maar ook energiek.

Als ik weer op mijn fiets zit, rijd ik door de stad en voel me helemaal verbonden met alles om me heen. De kleuren zijn feller, ik ruik de herfst en ik voel me stevig verankerd in mijn lijf. Omringd door al deze indrukken, fiets ik naar huis….met een ontspannen glimlach op mijn gezicht.’
Lees verder op: http://www.kusuitamersfoort.nl/terug-naar-de-kern/

Kus uit Amersfoort blogwebsite - Sam Veldman

‘Ik weet het allemaal wel, maar ik voel het niet!’
Deze onbestemde onrust was zo ontzettend frustrerend en vermoeiend, ik wist niet meer goed waar ik het zoeken moest.

Ida’s behandelingen brengen mij steeds dichter bij mijn gevoel en het luisteren naar mijn lichaam.
Het gaat met kleine fijne stapjes.

Wat wil ik eigenlijk echt? Wat is eigenlijk echt goed voor me?
De tegenstrijdigheid tussen lichaam en geest krijgt steeds meer eenheid en dat voelt zo rustig en goed.
Zelfs iemand met AD(H)D zoals ik kan dus een bepaald soort rust vinden.

Hoe het precies werkt? Geen idee maar doet me ontzettend goed!
En over Ida ben ik niets meer dan lovend. 🙂

Marsha G.

Ik heb de behandelingen die ik de afgelopen periode van Ida mocht ontvangen als heel bijzonder ervaren.

Subtiele aanrakingen vol aandacht en liefde die even subtiel van alles in mij in beweging zette.
Soms onmerkbaar op het moment zelf, soms heel voelbaar.
Maar altijd met een doorwerkend effect na de behandeling: het verzachten en zelfs oplossen van oude blokkades en patronen.

Nu, enkele maanden later, geniet ik nog na van die behandelingen en hun effect. Ik kan je een behandeling van Ida van harte aanbevelen.

Irene Simonis

Ik had veel spanning in mijn hoofd, het voelde als een brede band die druk op mijn hoofd veroorzaakte.

Ida begon echter met haar handen onder mijn schouderbladen te brengen. Ik had niet verteld dat ik schouderpijn had, maar zij voelde ook direct dat de rechterschouder meer pijn had dan de linker.
Ida vroeg of ik het herkende, de uitdrukking: ‘m’n schouders eronder zetten.’ Ook de verantwoording op mij nemen voor anderen, het piekeren, zorgen maken over zaken waar ik eigenlijk onvoldoende invloed op heb.

Ida maakte vervolgens contact met specifieke onderdelen in mijn hersenen. Ze vroeg aan mij of haar aanraking op de juiste plek was, terwijl ik geen idee had waar ze moest zijn, kreeg ik toch een duidelijke bevestiging van mijn lichaam. Het leek op elektrische stroom. Ze praatte met de hersenen zodat deze schoongemaakt konden worden.

Ik voelde mij daarna heel licht en ontspannen. De drukkende band om mijn hoofd is verdwenen, zo ook de schouderklachten. Ik kan ook beter slapen.

Ida straalt rust en vertrouwen uit waardoor ik mij makkelijk lijk over te geven aan de behandeling en haar aanraking.

Kitty Sturkenboom

Een vriendin van mij raadde mij Cranio Sacraal therapie aan omdat zij het als heel bijzonder had ervaren. Vanuit nieuwsgierigheid een afspraak gemaakt.

Ik werd zeer gastvrij ontvangen in het prachtige Amersfoort.
Aangezien ik geen idee had wat ik kon verwachten, vond ik het een beetje spannend om op de tafel te gaan liggen.
Aan de andere kant had ik het ook wel jammer gevonden als ik niets zou kunnen ervaren.

Het voelde gelijk al heel relaxed om bij Ida op de tafel te liggen.
Vrij snel kwamen er allerlei verschillende emoties omhoog op het moment dat ze mij aanraakte onder mijn schouderbladen en hartgebied. Dit gaf eigenlijk wel veel opluchting, het was prettig.
Na de sessie had ik het gevoel alsof ik heel lang geslapen had, een intens gevoel van rust. Zeker een aanrader!

Georgina Terlaak

Even tijd voor jezelf en helemaal ontspannen… Dat is wat Ida bij je teweeg brengt.

Met groot respect voor je lichaam en een uiterst zachte aanraking, voelt ze wat extra aandacht verdient en zet het lichaam in gang tot zelf-herstellend vermogen.

Resultaat van de behandelingen was dat ik geen migraine-aanval kreeg bij een eerstvolgende menstruatie.
Ik heb geleerd te leren loslaten en eventuele lichamelijke ongemakken meer met liefde tegemoet te treden.

Ik zou het liefst elke week bij haar langs gaan. Na zo’n sessie kan je er weer helemaal tegen aan!

Annet de Raadt