Warning: A non-numeric value encountered in /home/huisonderdezee/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Egypte Yin Yoga en Dolfijnen Reis

Dolfijnen en Yin Yoga vakantie – Ontspannen aan de Rode Zee

 

26 mei – 2 juni 2020
6 juni – 13 juni 2020


Een zacht en ontspannen thuiskomen in jezelf.

Een week lang yin yoga, snorkelen en zwemmen in de Rode Zee, mooie ontmoetingen met vrije dolfijnen!
Hoe zou het zijn om een hele week aandacht te geven aan jezelf, alle tijd voor rust en genieten?
 
Deze retraite staat geheel in het teken van diepe ontspanning via je lichaam. Het brengt je helderheid over jezelf, wie je in werkelijkheid kunt zijn.
Je zult ervaren dat het voor ons allemaal mogelijk is om in speelsheid, vreugde en gemak te leven. De dolfijnen kunnen dat als geen ander aan ons overbrengen.
Je hebt de tijd om heerlijk te rusten, van de zee te genieten, te lezen, te mediteren, te slapen en natuurlijk de dagelijkse yogalessen met elkaar.
Tijdens de laatste 2 dagen op het hotel-resort in Marsa Alam heb je ruimte om op jezelf te zijn, letterlijk te landen en alle bijzondere ervaringen met de dolfijnen te laten bezinken. 
We zullen elke ochtend en avond yoga doen om nog meer te verzachten, de ontspanning in jezelf toe te laten.
Daarnaast kun je fantastisch snorkelen in het huisrif van dit hotel en 
kan je tegen betaling gebruik maken van een sauna en heerlijke massages.
 
Je zal met een grootse glimlach naar huis terugkeren. Deze ervaring zal je voor altijd in je hart dragen!

 

Reissom
€1290 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
Inclusief:
 • 4 overnachtingen in het hotel op basis van all inclusive
 • 4 daagse boottocht (3 nachten) naar de dolfijnen op basis van all inclusive
 • Dagelijkse yoga en meditatie van Ida Pankras
 • Praktische begeleiding van reisorganisator Aleiah
Exclusief:
 • Vliegticket (zie informatie hieronder)
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Visum (€25)
 • Overige drankjes
 • Tips
 • Snorkeluitrusting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eenpersoonskamertoeslag €160. Alleen voor hotel mogelijk en niet voor de nacht op de boot.
 • Wil je eerder aankomen of langer blijven? Dat kan. Boek dan je reis als pakketreis bij een reisorganisatie. Zie de informatie hieronder.
Aanrader:
Je kunt ook zelf het hotel boeken als een pakketreis bij een reisorganisatie. Dan kun je ook zelf kiezen hoeveel dagen je langer wilt blijven. Een bijkomend voordeel is dat je dan je kamer kunt houden als we de zee op gaan. De reissom wordt €1130 per persoon als je zelf het hotel boekt via een pakketreis. Mocht een transfer niet inclusief zijn in de pakketreis, boek deze dan niet bij. Het is gunstiger als Aleiah deze voor je boekt. Je bent dan sneller in het hotel en het kost je minder. Nog een bijkomend voordeel van het boeken van een pakketreis is dat de reis valt onder ANVR en SGR. Als je een los ticket bij een reisorganisatie boekt, is dat niet het geval.
Extra informatie boeken vliegtickets/pakketreis
Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de vliegtickets/pakketreis. Zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt, zal Aleiah een mail versturen met meer informatie waar je de vliegtickets/pakketreis kunt boeken. Ga dus NIET boeken voordat je deze mail hebt gekregen!
Minimum aantal deelnemers: 10. Maximum aantal deelnemers: 12
Eventuele wijzigingen voorbehouden.
 
Als je geïnteresseerd bent en op de hoogte gehouden wil worden, stuur een bericht via ida@huisonderdezee.nl

 

 
Dag 1
Vandaag vlieg je naar Marsa Alam en kom je aan in het Hotel-Resort in Marsa Alam. Het hotel is all-inclusive en heeft een prachtig huisrif waar je kunt zwemmen en snorkelen.
Dag 2, 3, 4 en 5
We vertrekken ’s ochtends vroeg met de bus naar de haven van Hamata om aldaar de Rode Zee op te varen met een luxe jacht.
In het rif zijn we in de natuurlijke habitat van de dolfijnen waar zij rusten en samen spelen. We gaan ervaren hoe het is om zo dichtbij deze bijzondere wezens te mogen zwemmen. Vanuit respect en kalmte kunnen we de liefde en ook het plezier voelen wat de dolfijnen met ons willen delen. In verbinding met dolfijnen word je een ander mens. Je krijgt iets van je oer-zijn terug en laat los wat niet meer bij je past.
Als we in het rif zijn aangekomen beginnen we met een lichte lunch en yoga om ons af te stemmen op de dolfijnen. Als de dolfijnen door onze snorkelinstructeur ‘gespot’ zijn, gaan we het water in voor onze eerste ontmoeting.
Vervolgens gaan we uitgebreider lunchen en neem je de tijd om de ervaringen wat te laten bezinken. Daarna zal er opnieuw gelegenheid zijn om met de dolfijnen te zwemmen of prachtig koraalrif te bekijken.
In de avond nog voor ons diner zullen we yoga beoefenen. Na het avondeten gaan we vroeg slapen om de volgende ochtend vol energie weer te beginnen.
We slapen buiten op het dek van de boot op matjes en kunnen zo de sterrenhemel en de opgaande zon bewonderen. Magisch!
Slapen terwijl je het lichte wiegen van de zee ervaart heeft een ongelofelijk kalmerend effect op je zenuwstelsel.
Dag 5
Ook vandaag ben je nog in de gelegenheid om met de dolfijnen te zwemmen. In de loop van de middag varen we terug naar Hamata en rijden we naar het hotel. 
In de avond zullen we yoga beoefenen om nog meer te landen op deze nieuwe plek en naar binnen te kunnen keren. Vervolgens heerlijk eten en vroeg slapen.
Dag 6
We beginnen de dag vroeg met yoga op het strand terwijl je uitkijkt op de zee.
Als je wilt gaan we daarna lekker het water in om te snorkelen of te zwemmen. Dit hotel heeft een mooi huisrif met een enorme diversiteit aan vissen.
De rest van de dag spendeer je met jezelf, in rust of soms in aanwezigheid met anderen. Je neemt echt je tijd om alle ervaringen te bezinken.
Als je de behoefte voelt kan je je laten masseren of naar de sauna of beautysalon gaan die voor een geringe betaling beschikbaar is in het hotel.
In de avond zullen we opnieuw yoga beoefenen en daarna weer heerlijk eten.
Dag 7
We beginnen de dag weer met yoga op het strand. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. 
Aan het begin van de avond is er opnieuw yoga en/of meditatie.
We ronden samen deze bijzondere vakantie af!
Dag 8
Vandaag vlieg je terug, maar je kunt ook nog een week verlengen in het hotel-resort om heerlijk na te genieten.
Eventuele optionele excursies voor dag 6 en 7 (niet inbegrepen bij de prijs):
– woestijnsafari
– snorkelen in Abu Dhabab waar je schildpadden en zeekoeien kunt ontmoeten
Yoga op de reis

Elke ochtend voor het ontbijt beginnen we de dag met een uur actievere vorm van yoga en een korte meditatie op de boot of op het strand als we bij het hotel zijn.
De houdingen zijn gebaseerd op Yin Yoga, Dru Yoga en Qi Gong en maken je lichaam heerlijk wakker en stromend.
Begin van de avond voor het avondeten eindigen we de dag opnieuw met yoga. Op dit moment van de dag zal de nadruk meer liggen op ontspanning, naar binnen keren en reflecteren op de dag. Yin Yoga, een meditatieve vorm van yoga waarin je langer in een houding vertoeft, stress-release-oefeningen en Yoga Nidra z​​al de leidraad vormen.

Op de boot zullen we geringe ruimte hebben, maar de ervaring is dat het heel leuk is om op een plek yoga te beoefenen die je nog niet eerder hebt beleefd.
Voel je overigens vrij om je eigen yogamat mee te nemen.
Deze yoga en alle andere lichaamsoefeningen zijn geschikt voor vrijwel iedereen.
Het is echter wel belangrijk om ervaring te hebben met Yin Yoga en bereid te zijn om in meditatie bij jezelf te kunnen zijn. Je kunt verantwoordelijkheid dragen voor je eigen proces.

Hotel
Bij aankomst van het vliegveld zal je de eerste 2 nachten 
verblijven in een all-inclusive hotel-resort in Marsa Alam, het zuiden van Egypte aan de Rode Zee. Driemaal op een dag is er in het restaurant een groots buffet waar volop keuze is aan heerlijk eten. 
Op het strand van het hotel en bij het zwembad zijn ligstoelen met parasols en windschermen aanwezig. Handdoeken worden dan verzorgd door het hotel.
Voor het strand ligt een prachtig huisrif waar je kunt snorkelen.
Ook is er een mogelijkheid om je te laten masseren, naar de sauna of beautysalon te gaan voor een geringe prijs.
We zullen op het einde van dag 6 terugkeren naar dit hotel om daar de ervaringen op de boot voor jezelf te kunnen integreren.
Luxe jacht 
Op dag 3 vertrekken we voor 3 nachten verblijf op een luxe jacht midden op de Rode Zee.
We slapen samen op het dek onder de sterrenhemel, waarnaar we ’s ochtends heel vroeg gewekt worden door de opgaande zon.
Je neemt hier je eigen eenpersoons bed-overtrek en eventueel hoofdkussen mee, tevens een badhanddoek om je mee af te kunnen drogen. 
Al het eten en drinken is inbegrepen, driemaal op een dag, fantastisch verzorgd door de bemanning.

Reissom
€1290 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
Inclusief:
 • 4 overnachtingen in het hotel op basis van all inclusive
 • 4 daagse boottocht (3 nachten) naar de dolfijnen op basis van all inclusive
 • Dagelijkse yoga en meditatie van Ida Pankras 
 • Praktische begeleiding van reisorganisator Aleiah
Exclusief:
 • Vliegticket (zie informatie hieronder)
 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Visum (€25)
 • Overige drankjes
 • Tips
 • Snorkeluitrusting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eenpersoonskamertoeslag €160. Alleen voor hotel mogelijk en niet voor de nacht op de boot.
 • Wil je eerder aankomen of langer blijven? Dat kan. Boek dan je reis als pakketreis bij een reisorganisatie. Zie de informatie hieronder.
Aanrader:
Je kunt ook zelf het hotel boeken als een pakketreis bij een reisorganisatie. Dan kun je ook zelf kiezen hoeveel dagen je langer wilt blijven. Een bijkomend voordeel is dat je dan je kamer kunt houden als we de zee op gaan. De reissom wordt €1130 per persoon als je zelf het hotel boekt via een pakketreis. Mocht een transfer niet inclusief zijn in de pakketreis, boek deze dan niet bij. Het is gunstiger als Aleiah deze voor je boekt. Je bent dan sneller in het hotel en het kost je minder. Nog een bijkomend voordeel van het boeken van een pakketreis is dat de reis valt onder ANVR en SGR. Als je een los ticket bij een reisorganisatie boekt, is dat niet het geval.
Extra informatie boeken vliegtickets/pakketreis
Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de vliegtickets/pakketreis. Zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt, zal Aleiah een mail versturen met meer informatie waar je de vliegtickets/pakketreis kunt boeken. Ga dus NIET boeken voordat je deze mail hebt gekregen!
Minimum aantal deelnemers: 10. Maximum aantal deelnemers: 12
Eventuele wijzigingen voorbehouden.
 
Als je geïnteresseerd bent en op de hoogte gehouden wil worden, stuur een bericht via ida@huisonderdezee.nl