Warning: A non-numeric value encountered in /home/huisonderdezee/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5806

Egypte Retraite Rode Zee

 

Dolfijnen en Yin Yoga vakantie – Ontspannen aan de Rode Zee


Een zacht en ontspannen thuiskomen in jezelf.

Een week lang genieten van stilte, vrijheid, yin yoga en meditatie, snorkelen en zwemmen in de Rode Zee.
Hoe zou het zijn om een hele week aandacht te geven aan jezelf, alle tijd voor rust en bezinning?
Deze retraite staat geheel in het teken van diepe ontspanning via je lichaam. Het brengt je helderheid over jezelf, wie je in werkelijkheid kunt zijn.
Van 15 – 22 oktober verblijf je volpension in een kleinschalig hotel resort met een eigen koraalrif.
Jouw hotelkamer kijkt uit op de zee. Je kunt zelfs nog een duik in het zwembad nemen mocht je dat willen. 
Je hebt de tijd om heerlijk te rusten, van de zee te genieten, te lezen, te mediteren, te slapen en natuurlijk de dagelijkse yogalessen met elkaar.
Daarnaast kan je tegen betaling gebruik maken van een sauna en zijn er heerlijke massages te boeken.
Het hoogtepunt van deze reis is het bezoek aan de woestijn en tijdens de laatste 2 dagen het zwemmen met de vrije dolfijnen.
Je hart zal zich openen door de zee en het contact met deze prachtige dieren.
Dit zal je leven voor altijd veranderen!

Reissom
€990 per persoon op basis van een tweepersoonskamer
Inclusief:
 • 7 overnachtingen in het Sea Hug Resort op basis van volpension inclusief water (je behoudt jouw kamer als we de boottocht gaan maken)
 • Woestijnsafari
 • 2 daagse boottocht naar de dolfijnen op basis van volpension inclusief water
 • Dagelijkse yoga van Ida Pankras inclusief meditaties, oefeningen en evaluaties. Praktische begeleiding van reisorganisator Aleiah.
Aanmelden voor deze prachtige reis kan via https://aleiah.nl/retraite-huis-onder-de-zee

Dag 1

Vandaag vlieg je naar Marsa Alam of Hurghada en kom je aan in het Sea Hug Resort. Het hotel bestaat uit 28 kamers en heeft een prachtig huisrif.

Dag 2

We beginnen de dag met yoga op het strand. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. 
Op het einde van de middag  of avond is er opnieuw yoga en/of meditatie.

Dag 3

Na de fysieke oefeningen en het ontbijt stappen we de jeep in en gaan we naar de woestijn. In de woestijn verkennen we de diverse landschappen. We zien prachtige zandvlaktes, steile rotsen en bergen. We bewonderen de diverse kleuren, zoals rode en groene gesteentes. Op een speciale plek vinden we zelfs gereedschap uit de oudheid. De stilte, de enorme uitgestrektheid van dit unieke gebied, de primitiviteit, maakt dat je op een diepere laag met de aarde in contact kan komen. Je ervaart een bijzondere oerkracht die ook in jou herinnerd mag worden.
Voor het diner zijn we terug in het hotel.

Dag 4

We beginnen de dag weer met yoga op het strand. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. 
Op het einde van de middag  of avond is er opnieuw yoga en/of meditatie.
Je kunt vandaag ook het vissersplaatsje El Quseir verkennen om bijvoorbeeld te gaan winkelen of het oude fort, de Koptische kerk en de moskeeën te bezoeken. 

Dag 5

Vandaag gaan we vroeg op pad. We rijden naar Hamata waar we aan boord gaan van een mooi jacht. Daarna varen we de Rode Zee op. We gaan naar het rif waar de dolfijnen verblijven en daar brengen we de rest van deze dag en nacht door. Slapen terwijl je het lichte wiegen van de zee ervaart heeft een ongelofelijk kalmerend effect op je zenuwstelsel. In het rif zijn we in hun natuurlijke habitat waar de dolfijnen rusten en samen spelen. We gaan ervaren hoe het is om zo dichtbij deze prachtige wezens te mogen zwemmen. Vanuit respect en kalmte kunnen we de liefde en ook het plezier voelen wat de dolfijnen met ons willen delen. In verbinding met dolfijnen word je een ander mens. Je krijgt iets van je oer-zijn terug en laat los wat niet meer bij je past.

Dag 6

Ook vandaag ben je nog in de gelegenheid om met de dolfijnen te zwemmen. In de loop van de middag varen we terug naar Hamata en rijden we naar het hotel.

Dag 7

We beginnen de dag weer met yoga op het strand. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. 
Op het einde van de middag  of avond is er opnieuw yoga en/of meditatie.
We ronden samen deze heerlijke vakantie af!

Dag 8

Vandaag vlieg je terug, maar je kunt ook nog een week verlengen en nagenieten van deze reis in het Sea Hug Resort.

Elke ochtend voor het ontbijt beginnen we de dag met een uur actievere vorm van yoga en een korte meditatie op het strand.
De houdingen zijn gebaseerd op Dru Yoga, Qi Gong en maken je lichaam heerlijk wakker en stromend.
Mocht je daar behoefte aan hebben kan je hierna heerlijk een duik nemen in de zee, alvorens je aan tafel gaat.

Einde van de middag en soms in de avonduren, afhankelijk van het programma en de behoefte van deelnemers, vindt er een tweede yoga-sessie plaats die een uur tot anderhalf uur duurt. Op dit moment van de dag zal de nadruk meer liggen op ontspanning, naar binnen keren en reflecteren op de dag. Yin Yoga, een meditatieve vorm van yoga waarin je langer in een houding vertoeft, stress-release-oefeningen en Yoga Nidra z​​al de leidraad vormen.
​​
Matten en kussens zijn aanwezig, maar voel je vrij om je eigen yogamat mee te nemen.
Er is een speciale overdekte loungeruimte aan het strand waar we de yoga uitvoeren. In de ochtend zal de yoga echter aan zee aangeboden worden.

Deze yoga en alle andere lichaamsoefeningen zijn geschikt voor vrijwel iedereen. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga.

Hotel


We verblijven in het Sea Hug Resort. Dit ligt direct naast het vissersplaatsje El Quseir. Ongeveer 45 minuten rijden van de luchthaven van Marsa Alam en 2 uur rijden van de luchthaven van Hurghada.

Het hotel heeft 28 kamers. Twee kamers vormen één bungalow. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin en de zee.

Op het strand en bij het zwembad zijn ligstoelen met parasols en windschermen aanwezig. Handdoeken worden verzorgd door het hotel. Voor het strand ligt een prachtig huisrif waar je kunt snorkelen.

We verblijven op basis van volpension inclusief mineraal water.

Reissom

€990 per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in het Sea Hug Resort op basis van volpension inclusief water (je behoudt jouw kamer als we de boottocht gaan maken)
 • Woestijnsafari
 • 2 daagse boottocht naar de dolfijnen op basis van van volpension inclusief water
 • Inhoudelijke begeleiding van Ida Pankras en praktische begeleiding door reisorganisator Aleiah

Exclusief:

 • Vliegticket (zie informatie hieronder)
 • Transfer van en naar de luchthaven (Als je deze combineert met andere deelnemers kost deze ongeveer €10 per persoon enkele reis)
 • Visum (€25)
 • Overige drankjes
 • Tips
 • Snorkeluitrusting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eenpersoonskamertoeslag €70. Alleen voor hotel mogelijk en niet voor de nacht op de boot.
 • Extra week nablijven in Sea Hug Resort. Vooraf te reserveren door een email te sturen naar reisorganisator Aleiah en ter plekke contant te voldoen.
  • €260 per persoon voor een tweepersoonskamer op basis van volpension inclusief water.
  • €330 per persoon voor een eenpersoonskamer op basis van volpension inclusief water