AANBOD

Alles wat ik doe gaat over hoe je meer stroming kan toelaten in je leven, op welk gebied dan ook:

Werk, relaties, ondersteunende gedachten, fysieke gesteldheid, emoties, zingeving, etc.

Het lichaam en de aanraking bieden daarbij de ingang, het brengt je in het hier en nu.
Where the magic happens…
Je wordt je dan bewust van de patronen die we allemaal van jongs af aan hebben opgebouwd en die nu niet meer ondersteunend zijn. Door je weer te her-inneren wie je in werkelijkheid bent, is het gemakkelijker om datgene wat je wilt of belangrijk vindt, te kunnen manifesteren.

 

“Listen to the sound of waves within you.” – Rumi

 

Stress-mechanismen

Stress zet zich onbewust vast in het lichaam als we geen ruimte maken om ‘spannende’ situaties te verwerken. Je kunt zeggen door onze huidige levensstijl, we veelal niet eens meer voelen hoeveel stress we in ons lijf hebben opgeslagen.

Weet dat wanneer je kiest voor deze lichaamsgerichte methode,
er van alles aan het licht komt wat niet perse ontspannen en gemakkelijk is.
Vaak zijn ‘issues’ vertaald in alle lagen: zowel fysiek, in
gedachten-patronen, emoties, als in relatie tot anderen, etc.

Wanneer kunnen sessies mij verder helpen?
 

Wens tot verandering

Alhoewel de gebruikte methodes bij zeer diverse psychische dan wel fysieke problematiek effectief kan zijn, ligt mijn focus en mijn deskundigheid bij het volgende:

Stress- of spanningsklachten, slaapproblematiek, AD(H)D, Hoogsensitiviteit, buikklachten, rugpijn, hoofdpijn, angst, Burn-out, spiritualiteit of zingevingsvraagstukken. 

Wat het meest van belang is, is jouw bereidheid tot zelfonderzoek.
Wil je samen ontdekken wat de betekenis is van je huidige situatie en waarin jij jezelf wellicht nog wat in de weg aan het staan bent?

Tijdsduur en intake
 

Tijdsduur en intake

Een sessie duurt gemiddeld anderhalfuur. Onze eerste afspraak zal echter iets meer tijd in beslag nemen, zodat we het vooraf ingevulde intake formulier samen kunnen doornemen.

Voor de werkelijke sessie start nemen we altijd kort de tijd om na te gaan wat er op dit moment aandacht in jouw leven vraagt en wat jouw behoefte is.

Voorbereiding op sessie
 

Geen quick-fix en het spannende aan overgave..

Het is geen quick-fix. Als je kiest voor werkelijke verandering in je leven, vraagt dit toewijding en veelal geduld.

Ga voor jezelf na: wat wil ik nu graag anders zien? Wat wens ik mijzelf toe? Waar heb ik behoefte aan?
Als je dat al op een positieve wijze kan labelen en kunt overgeven aan wat er gebeurt, heb je de grootste stap al gemaakt.

Weet dat hoewel ik je vraag wat je op dit moment bezighoudt, jouw lichaam (het onderbewuste) met name bepaalt wat aan de orde gaat komen tijdens de sessie. Dit vraagt wat overgave, steeds meer ruimte durven geven aan wat er nu mag gebeuren, waar de tijd rijp voor is. Het is niet behulpzaam om dit proces te forceren.

Je ligt in je ondergoed op de massagetafel mits je je daarbij op je gemak voelt.

Wat is de investering voor een sessie?

 

Investering individuele sessie 90 min.

  • Regulier tarief  € 90 

De kosten van een sessie kunnen niet gedeclareerd worden bij zorgverzekeraars. Betaling verloopt middels overmaking factuur die ik na afloop van de sessie per e-mail verzend.

Wat kan ik voelen?
 

Spanning en ontspanning

Wat je kan voelen is heel afhankelijk van waar je staat in je proces, wie jij bent en zal per sessie dus ook verschillen.

Onbewuste denk- of gedragspatronen kunnen bij de aanraking van jouw lijf aan de oppervlakte komen.
Als dit in je bewustzijn komt kan je jezelf verruimen, verandert het jouw perspectief en zijn er meer keuzemogelijkheden in je leven.

Jij kan soms stroming gaan voelen, tintelingen, warmte of koude.
Soms is het zo dat je pijn ervaart, of dat er herinneringen opkomen, emoties. Het weefsel opent zich waardoor alles wat zich (soms jarenlang) heeft vastgezet, op zijn eigen tijd omhoog mag komen.
Vervolgens kan je ook een diepe ontspanning ervaren waarbij je volledig naar binnen kan keren en het lichaam zijn herstelmodus activeert.

Soms zul je mijn handen bijna niet opmerken en zult je wellicht afvragen of er überhaupt wel iets gebeurt. Het tegendeel is waar, ik voel binnen jouw lichaam dat er soms grote wervelingen plaatsvinden en dat het lichaam steeds meer ontspant. Juist de respectvolle, niet forcerende aanraking maakt dat het lichaam zich gehoord voelt.

Je zult mij zo af en toe wat horen uitademen. Bewust ademen zorgt ervoor dat afvalstoffen en losgekomen spanning sneller het lichaam kunnen verlaten en dat je sneller in contact kan komen met opgeslagen emoties, de gevoelservaring.

Wordt er gepraat?
 

Stilte en een stem geven aan je lichaam

Soms vinden er sessies in stilte plaats en soms wordt er weer meer gepraat.
Stilte zal plaatsvinden als ik merk dat het zenuwstelsel overbelast is. Via stilte kunnen we naar een diepere laag om te mogen herstellen, tot rust te komen.

Het is prachtig om te beleven dat je je lichaam letterlijk een stem kan geven, inzicht krijgt in wat er binnen in jouw systeem aan de hand is en wat het nodig heeft om weer in balans te komen.  Heel eenvoudig uitgelegd betekent dit dat ik je zal vragen te benoemen wat je voelt op een bepaalde plek in het lichaam en wat het lichaam jou wil vertellen.

Afronding

Ik geef je aan wanneer de sessie is afgelopen waarna je nog even op je zij mag liggen om na te voelen en bij te komen. Daarna spreken we nog heel kort over wat je eventueel ervaren hebt en sluiten we vrij snel af om de werking van de sessie de ruimte te kunnen geven en niet direct weer met ons hoofd te willen analyseren. Mocht je vragen hebben kan je die stellen in de volgende sessie of stuur een e-mail wanneer het antwoord op de vraag niet kan wachten tot de volgende sessie.

Wat kan ik na een sessie ervaren?
 

Herschikking systeem

Vaak ontstaat na de sessie een behoefte aan wat rust en ruimte. Het lichaam vraagt tijd om dat wat is aangeraakt, wat is ervaren, te herschikken. Het lichaam is uitgenodigd om datgeen wat losgelaten kan worden ook los te laten.
Zorg ervoor dat je geen afspraken hebt gemaakt na de sessie (of zo min mogelijk). Het is zonde om direct weer terug te gaan naar je oude modus, terwijl je lichaam een nieuwe homeostase zoekt.

Emoties aan de oppervlakte

Het is mogelijk dat er wat emoties op kunnen komen: dit is puur een ontlading vanuit het lichaam en ik vraag je om dit alleen maar op te merken en jezelf liefdevolle aandacht te geven. Het is oké.

Dit kan soms ook betekenen dat je wat eerder kunt menstrueren (soms maar een enkele vloeiing). Afvalstoffen in het lichaam worden versneld afgescheiden. Drink daarom ook wat extra water om dit proces te ondersteunen.

Zelfs is het mogelijk dat de klachten waarom je naar mij toe bent gekomen een periode sterker aanwezig zijn. Het lichaam is aan het herstellen. Vertrouw dat wanneer je rekening houdt met jouw lichaam de klachten naar alle waarschijnlijkheid binnen enkele dagen zullen verminderen.

Weet dat wat er eventueel opkomt na de sessie niet zonder reden op dit moment aanwezig is, het lichaam kan dit aan. Het heeft zijn eigen beschermingsmechanisme, vertrouw hier maar op. Mocht er toch behoefte zijn aan contact met mij, stuur mij dan gerust een e-mail met je vraag.

Bewustzijn creëren: dagboek, meditatie, gezonde leefstijl

Het is fijn om een dagboek bij te houden waarin je je ervaringen tijdens de sessie én vooral er na beschrijft. Doordat mijn begeleiding veelal op zulke subtiele niveaus werkzaam is, kan je met dit schrijven een groter bewustzijn creëren en de veranderingen opmerken.

Ik zal je altijd wijzen op het contacteren van je huisarts wanneer klachten langdurig aanwezig blijven of verergeren. Ik verwacht van jou dat je verantwoordelijkheid neemt voor jouw lichaam en jouw leven.

Hulpverlening en verwijzers
 

Holistische vorm van hulpverlening

De kracht van deze vorm van ondersteuning is dat het meerdere lagen raakt, niet alleen het cognitieve of het fysieke.
De ervaring tot dusver is dat de sessies ook aanvullend zijn op de reeds aanwezige hulpverlening: gesprekken bij een psycholoog of begeleiding vanuit een natuurgeneeskundig therapeut als voorbeeld.
Wanneer gesprekken onvoldoende beweging in gang brengen, kan mijn ondersteuning een nieuwe impuls geven waardoor er toch doorbraken komen in het proces.

Voor mensen die een Mindfulness-training hebben gevolgd, lijken mijn sessies een uitstekend vervolg te zijn op hun verdere persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Mijn achtergrond is die van Pedagoog in de Jeugdzorg, daardoor ben ik bekend met de meeste vormen van hulpverlening en het belang van goede onderlinge samenwerking. De client is echter verantwoordelijk voor de communicatie, het delen van zijn of haar ervaringen. Ik zal geen informatie aan derden verstrekken zonder toestemming.
Mocht er echter mijns inziens een situatie ontstaan of kunnen ontstaan waarbij ofwel de client of de omgeving van de client in gevaar dreigt, ben ik genoodzaakt om (in overleg met client) huisarts danwel andere hulpverlening op de hoogte te brengen.

Benieuwd wat ik voor jou kan doen?

maak dan nu een afspraak voor een eerste sessie