RETRAITE AAN DE RODE ZEE EGYPTE

Een zacht en ontspannen thuiskomen in jezelf

Een reis die een onvergetelijke indruk op je zal maken!

Een week lang genieten van stilte, vrijheid, yin yoga en meditatie, snorkelen en zwemmen in de Rode Zee.
Samen met de begeleiding van Ida Pankras kun je weer de rust en ruimte in jezelf ervaren.
Je zal je volledig opgeladen voelen. Vreugdevol en diep geraakt terugkeren.

 

15 – 22 oktober 2019

 

LET OP. DIT ZIJN NIEUWE DATA!

 

"Listen to the sound of waves within you." - Rumi

 

Hoe zou het zijn om een hele week aandacht te geven aan jezelf, alle tijd voor rust en bezinning via je lijf en deze prachtige zee in Egypte?

Deze retraite staat geheel in het teken van diepe ontspanning via je lichaam. Het brengt je helderheid over jezelf, wie je in werkelijkheid kunt zijn.

Een week lang neem je elke ochtend en middag deel aan een ontspannen en soms wat dynamische les waarbij zachte Yin Yoga, Mindfulness, Zelfcompassie, Aquabalancing en Stress-release oefeningen de leidraad vormen. Iedereen kan hier aan deelnemen.

Je geniet van de stilte, de vrijheid, het snorkelen en het zwemmen in de Rode Zee. Je hebt de tijd om lekker te lezen, te mediteren, te slapen, je te laten masseren.

Het hoogtepunt van deze reis zal het bezoek aan de woestijn zijn en het contact met de vrije dolfijnen in het rif, tijdens de laatste 2 dagen. Nadat we tijd hebben genomen om te rusten, jezelf weer goed te voelen, mogen we ons hart openen naar deze prachtige dieren.

Reisdata


Een ruime week voor jezelf

– 15 t/m 22 oktober 2019   (Let op: nieuwe data!)

Minimum aantal deelnemers: 8
Maximum aantal deelnemers: 15

N.B. Er volgen waarschijnlijk meer data wanneer deze reis volgeboekt is.

 

Verblijf Hotel Resort


Kleinschalig met uitzicht op zee

We verblijven in het Sea Hug Resort. Dit ligt direct naast het vissersplaatsje El Quseir. Ongeveer 45 minuten rijden van de luchthaven van Marsa Alam en 2 uur rijden van de luchthaven van Hurghada.

Het hotel heeft 28 kamers. Twee kamers vormen één bungalow. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin en de zee.

Op het strand en bij het zwembad zijn ligstoelen met parasols en windschermen aanwezig. Handdoeken worden verzorgd door het hotel. Voor het strand ligt een prachtig huisrif waar je kunt snorkelen.

We verblijven op basis van volpension inclusief mineraal water.

Een impressie van het hotel: sea-hug-resort

 

Reissom


Investering retraite aan de Rode Zee

990 euro per persoon op basis van een tweepersoonskamer

Inclusief:

 • 7 overnachtingen in het Sea Hug Resort op basis van volpension inclusief water (je behoudt jouw kamer als we de boottocht gaan maken)
 • Woestijnsafari
 • 2 daagse boottocht naar de dolfijnen op basis van volpension inclusief water
 • Begeleiding van Ida Pankras inclusief dagelijks uitgebreide meditaties, oefeningen en evaluaties
 • Praktische begeleiding van Aleiah (reisorganisatie), vooraf en ter plekke

Exclusief:

 • Vliegticket (zie informatie hieronder)
 • Transfer van en naar de luchthaven (Als je deze combineert met andere deelnemers kost deze ongeveer 10 euro per persoon enkele reis)
 • Visum (25 euro)
 • Overige drankjes
 • Tips
 • Snorkeluitrusting
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eenpersoonskamertoeslag 70 euro. Alleen voor hotel mogelijk en niet voor de nacht op de boot.
 • Extra week nablijven in Sea Hug Resort. Vooraf te reserveren door een email te sturen naar reisorganisator Aleiah en ter plekke contant te voldoen.
  • 260 euro per persoon voor een tweepersoonskamer op basis van volpension inclusief water.
  • 330 euro per persoon voor een eenpersoonskamer op basis van volpension inclusief water

Extra informatie vliegtickets
Je bent zelf verantwoordelijk voor het boeken van de vliegtickets. Zodra het minimaal aantal deelnemers is bereikt, zal reisorganisator Aleiah een e-mail versturen met meer informatie waar je de vliegtickets kunt boeken. Ga dus NIET boeken voordat je deze e-mail hebt gekregen!

Aanmelding en betaling
Je dient je aan te melden voor 30 mei 2019 in verband met het reserveren van het hotel en de boottocht. De aanmelding is definitief als de aanbetaling van 200 euro ontvangen is. Voor 1 augustus 2019 dient de restant betaling voldaan te zijn.

Aanmelding en betaling

Wat fijn dat je meegaat!

Meld je aan via deze website: Retraite-Huis-onder-de-Zee

Je dient je aan te melden voor 30 mei 2019 in verband met het reserveren van het hotel en de boottocht.

De aanmelding is definitief als de aanbetaling van 200 euro ontvangen is.
Voor 1 augustus 2019 dient de restant betaling voldaan te zijn.

Ook de reisvoorwaarden staan beschreven op de site waar je je aanmeldt voor deze retraite.

Programma

 Dagindeling retraite

Dag 1
Vandaag vlieg je naar Marsa Alam of Hurghada en kom je aan in het Sea Hug Resort, bij het vissersplaatsje El Quseir. Het hotel bestaat uit 28 kamers en ligt aan een prachtig huisrif.

Dag 2
We beginnen de dag met fysieke oefeningen op het strand, dit kan gemakkelijke yoga zijn, qigong of psoas-houdingen die je lichaam rustig wakker laten worden. Na het ontbijt begeleidt Ida een meditatie waarmee je de dag heerlijk begint. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. Aan het einde van de dag evalueren we hoe het met iedereen gaat en doen we een meditatie en/of fysieke oefeningen.

Dag 3
Na de lichaamsgerichte oefeningen en het ontbijt, stappen we de jeep in en gaan we naar de woestijn. In de woestijn verkennen we de diverse landschappen. We zien prachtige zandvlaktes, steile rotsen en bergen. We bewonderen de diverse kleuren, zoals rode en groene gesteentes. Op een speciale plek vinden we zelfs gereedschap uit de oudheid. De stilte, de enorme uitgestrektheid van dit unieke gebied, de primitiviteit, maakt dat je op een andere laag met de aarde in contact kan komen. Je ervaart een bijzondere oerkracht die ook in jou wakker mag worden.
Voor het diner zijn we terug in het hotel.

Dag 4
We beginnen de dag weer met yoga op het strand. Na het ontbijt volgt de meditatie. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren. Je kunt vandaag ook het vissersplaatsje El Quseir verkennen om bijvoorbeeld te gaan winkelen of het oude fort, de Koptische kerk en de moskeeën te bezoeken. Aan het einde van de dag evalueren we hoe het met iedereen gaat, mediteren we en/of doen we fysieke oefeningen.

Dag 5
Vandaag gaan we vroeg op pad. We rijden naar Hamata waar we aan boord gaan van een mooi jacht. Daarna varen we de Rode Zee op. We gaan naar het rif waar de dolfijnen verblijven en daar brengen we de rest van deze dag en nacht door. Slapen terwijl je het lichte wiegen van de zee ervaart heeft een ongelofelijk kalmerend effect op je zenuwstelsel.
In het rif zijn we in hun natuurlijke habitat waar de dolfijnen rusten en samen spelen. We gaan ervaren hoe het is om zo dicht bij deze prachtige wezens te mogen zwemmen. Vanuit respect en kalmte kunnen we de liefde en ook het plezier voelen wat de dolfijnen met ons willen delen.  We kunnen ieder op ons eigen manier een transformatie verwachten waarbij je hart nog meer geopend mag worden. Dit zal een diepe indruk op je achterlaten.

Dag 6
Ook vandaag ben je nog in de gelegenheid om met de dolfijnen te zwemmen. In de loop van de middag varen we terug naar Hamata en rijden we naar het hotel.

Dag 7
We beginnen de dag weer met fysieke oefeningen op het strand. Na het ontbijt geeft Ida wederom een meditatie. Daarna heb je tijd om te snorkelen, zwemmen, zonnen en/of je te laten masseren.
We ronden samen de vakantie af met evalueren, mediteren en/of lichaamsoefeningen.

Dag 8
Vandaag vlieg je terug. Je kunt ook nog een week verlengen en nagenieten van deze reis in het Sea Hug Resort.

Begeleiding

Ida Pankras

Het inhoudelijke programma zal aangeboden worden door Ida Pankras.
Yin Yoga-docent en Lichaamsgericht therapeut deskundig op het gebied van Burn-Out, stress-gerelateerde klachten, hoogsensitiviteit en bewustzijnsontwikkeling.

Ida begeleidt met name mensen die op een kruispunt staan in hun leven en helder willen ervaren welk pad ze mogen bewandelen.
Ze geeft al jaren Yin Yoga les in Amersfoort en omgeving, daarnaast biedt ze workshops aan op het gebied van Stress in je lichaam, Psoas-spieren, Yoga voor het vrouwelijk lichaam en het helingsritueel Ho’oponopono.

Door meer lichaamsbewustzijn te creëren kom je tot meer inzicht in jezelf en hoe je vanuit vreugde vorm kunt geven aan je leven. 

Ida heeft een diepe connectie met de zee en heeft zelf ervaren wat een transformatie het zwemmen met dolfijnen kan geven. 

Ida is toegewijd, in staat om snel tot de kern te komen en begeleidt liefdevol en met lichtheid. 

Reisorganisator


Alles goed geregeld

De praktische begeleiding zal verzorgd worden door Aleiah van der Zant. Zij is ruim 10 jaar reisorganisator van diverse reizen en is gespecialiseerd in Egypte.

Aleiah is het vaste aanspreekpunt tijdens onze reis in Egypte in Hotel Resort Sea Hug.
Via haar reisorganisatie boek je de reis en zij zal je alle benodigde informatie geven voordat je naar Egypte vertrekt.

Aleiah is zeer gepassioneerd in het organiseren van reizen. Je bent in goede handen bij haar!

Heb je vragen?


Inhoudelijke vragen

Bijvoorbeeld over het programma: ‘ik ben niet lenig of ik ben niet zo’n yogafanaat, is deze week dan wel geschikt voor mij?’
Jazeker, alle oefeningen die we doen zijn niet gericht op presteren, forceren of hard werken.
Alles gaat over in contact komen met jezelf, via je lichaam. Op een liefdevolle, leuke, laagdrempelige manier bewegen die jou dient. Het brengt een diepe rust en speelsheid in jezelf.

‘Ik vind het een spannend idee om op open zee tussen de dolfijnen te zwemmen.’
Je kunt een wetsuit aantrekken naast je snorkelmateriaal, dit zorgt ervoor dat je absoluut blijft drijven. Dat maakt echter wel dat het iets meer inspanning vraagt om onder water te duiken, mocht je dat willen.
We zwemmen in een rif waar weinig stroming voelbaar is. Daarnaast zijn er snorkelinstructeurs / begeleiders aanwezig en kan je op ieder moment direct opgehaald worden door de bootjes die in de buurt blijven liggen.
Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een wetsuit.

‘Heb ik ook tijd voor mijzelf?’
Ja, deze week is echt voor jou bedoeld. Je neemt deel aan de ontspannings- en meditatie-oefeningen in de ochtend en einde van de dag. Daarnaast gaan we samen naar de woestijn en zwemmen met de wilde dolfijnen. De rest van de tijd mag je heerlijk zelf indelen naar waar jij op dat moment behoefte aan hebt, met respect voor omgeving.

‘Is het een stilte-retraite?’
Nee, alhoewel deze reis wel bedoeld is om naar binnen te keren en daarmee in contact te komen met jezelf en wat er diep van binnen gebeurd in je. Ik nodig je van harte uit om de stilte in jezelf toe te staan.

Andere inhoudelijke vragen zijn ook welkom, stel deze aan Ida Pankras.

ida@huisonderdezee.nl

Praktische vragen

Bijvoorbeeld: ‘Is het wel veilig in Egypte?’
Jazeker, we bevinden ons op een plek waar we met open armen ontvangen worden. Dit is een deel van Egypte waar toerisme een belangrijke inkomstenbron is, waar we ons geen enkele zorgen hoeven te maken. Veel mensen genieten hier van hun vakantie.

‘Moet ik al een vliegticket boeken?’
Nee, pas bij aanmelding van de reis zal de reisorganisator je op de hoogte brengen van het boeken van vliegtickets.

Veel praktische zaken zal je bij aanmelding en betaling doorkrijgen via de reisorganisator Aleiah.
Mochten er toch nog zaken zijn waar je  geen antwoord op hebt gekregen, kan je haar benaderen door een e-mail te sturen: info@aleiah.nl

Wil je ook mee op deze hartopenende reis?

Meld je aan voor de reis op 15 oktober

Wil je ook mee op deze hartopenende reis?

Meld je aan voor de reis op 15 oktober