WORKSHOPS


Yin Yoga Special: Ho’oponopono, een helingsritueel

In deze unieke en nieuwe workshop gaan we iets heel bijzonders doen! Yin Yoga en een eeuwenoud geestelijk-spirituele reinigingsmethode, komen samen.

Bij Yin Yoga verblijven we langer in een yogahouding waardoor het dieperliggende bindweefsel wordt aangesproken en kan smelten. Dit zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit in ons lichaam, maar ook in onze geest. Het bindweefsel verhardt door de stress die we gedurende ons leven opdoen. In dit bindweefsel (fascia) bevindt zich celgeheugen: een databank waar al onze ervaringen zijn opgeslagen. Alle conditioneringen van onszelf, onze ouders, voor-ouders en parallelle levens kunnen we terugvinden in ons lichaam.

Ho’oponopono, een oud Hawaiaans helingsritueel heeft een diepreinigend effect op alle bewuste en onbewuste lagen in ons. Deze zeer eenvoudige methode reinigt onze zorgen, angsten, oude gedragsstructuren en paradigma’s. Het is als het ware het uitwissen van oude informatie, neutraliseren van herinneringen, waardoor er weer een nieuwe balans, harmonie kan ontstaan.

Ben je bereid om 100% verantwoordelijkheid te nemen voor jouw leven?
Ben je bereid om te vergeven wat is geweest en jezelf vrij te maken van belemmerende overtuigingen?
Een buiging te maken voor het leven? Mededogen te ervaren voor jezelf, je lichaam, de ander, de wereld?

Grootse sprongen in ontwikkeling door te vertragen, in je lichaam aanwezig te zijn en te aanvaarden.
Kom je ook deelnemen aan deze bijzondere workshop?

Eerstvolgende workshop: Zondag 15 september 14:00 – 16:00 
Locatie: Yogaschool Bindi, Bergstraat 6 in Amersfoort
Meer informatie voor deelname en opgave:  Bindi Amersfoort

XXL-workshop: Venus Yoga

Eigenlijk is deze avond een soort date-night met jezelf, waarbij jij en je vrouwenlichaam centraal staan.
Een lange les van 2,5 uur waarbij we alle tijd geven aan een zachte, speelse flow en je je heerlijk ontspannen en juicy mag voelen!

Een moment om op een gemakkelijke en effectieve wijze stress te ontladen van de afgelopen week en weer helemaal opgevuld met nieuwe energie jouw weekend mag beginnen.
We doen dit alles in een fijne setting met mooie muziek waarbij niets hoeft, je je eigen tempo bepaalt en je in stilte mag zijn.

We worden ons steeds meer bewust dat we als vrouwen behoefte hebben aan vertraging, zachtheid, ruimte gevend aan een dieper voelen via je lichaam.
Het weer in contact komen met je bekkengebied, een plek waar je kan rusten en waar vanuit je weer je innerlijke kracht kan ervaren.
Er zal plaats zijn voor een diepe ontspanning waarbij je zenuwstelsel kalmeert, je lichaam hydrateert, je je vrijer voelt in beweging en kracht ontwikkelt waarbij de liefde voor jezelf de boventoon voert.

In de lessen kunnen de volgende methodes langskomen:
Hatha Yoga, Yin Yoga, Psoas-oefeningen, (buik-)dans, meditatie, zelfmassage, healing tao-technieken waarbij we het hart, de borsten, de buik en baarmoeder van extra aandacht gaan voorzien.

Neem ook je vriendin of je moeder, je dochter, mee naar deze avond speciaal voor vrouwen. Het is heel leuk en helend om in elkaars aanwezigheid samen te ontspannen!

N.B. Er zal geen (verbale) uitwisseling zijn, alle oefeningen doe je op je eigen mat met jezelf.

Eerstvolgende workshop: Vrijdag 28 juni 19:00 – 21:30
Locatie: Yogaschool Bindi, Bergstraat 6 in Amersfoort
Voor meer informatie voor deelname en opgave:  Bindi Amersfoort

Stress in je lichaam? De Psoas-spier: boodschapper van het zenuwstelsel

Psoas? Misschien heb je je nog nooit gehoord van deze spier.
Het is de diepste spier in het midden van ons lichaam die zowel letterlijk als figuurlijk voor onze balans zorgt.

Het hectische leven dat de meesten van ons leiden zorgt ervoor dat je zenuwstelsel overbelast raakt.
Je bevindt je in een continue vecht-vlucht modus en kunt daardoor moeite hebben met ontspannen.
De psoas is direct verbonden met angst, gevaar en raakt overwerkt door onze levensstijl.

Klachten als onderrug- en bovenrugpijn, vermoeidheid, korte ademhaling, prikkelbaarheid, gevoel niet goed te kunnen aarden, concentratieproblemen, menstruatiepijn en natuurlijk angst-klachten kunnen met de psoas te maken hebben.

Een relaxte psoas zorgt ervoor dat je steviger in je midden voelt staan.
Je bent dieper verbonden met jezelf, weet duidelijker wat je wilt en kunt dit op een krachtige wijze naar buiten brengen.

In deze workshop leer je over de functie van de psoas en je doet diverse oefeningen waarbij het zenuwstelsel tot rust komt.
De oefeningen zijn heel eenvoudig en heerlijk om te doen, wel vraagt het sensitief leren luisteren naar je lichaam.

Je ontdekt de wijsheid van je lichaam en hoe de Psoas jouw beste vriend wordt!

Eerstvolgende workshop: zondag 2 juni 14:00 – 17:00
Locatie: Yogaschool Bindi, Bergstraat 6 in Amersfoort
Voor meer informatie voor deelname en opgave:  Bindi Amersfoort

 Yin Yoga Special – Zomer

Yin Yoga is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze filosofie gaat uit van vijf elementen, vijf seizoenen en bijbehorende orgaan-meridianen.

Door langer in een ontspannen yogahouding te vertoeven, verzachten we het dieperliggende bindweefsel. In dit verbindende-weefsel bevindt zich het meridiaanstelsel: een energiesysteem met vertakkingen door heel je lichaam.

In deze workshop leer je de betekenis van de fase waar je je nu in bevindt op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Je doet specifieke oefeningen gericht op het zuiveren en stimuleren van de meridianen ​die horen bij dit seizoen. Het is een kans om dichter bij jezelf te komen en je gezondheid een flinke boost te geven op een ontspannen, zachte manier.

De zomer is een moment waarbij je hart zich steeds meer kan openen. Een tijd om je ziel te voeden met alles waar je een glimlach van krijgt! Deze periode is het meest Yang van alle seizoenen, een periode van actief naar buiten treden. 

Als het vuur-element uit balans is, kan je je grenzen weleens vergeten en ervaar je onrust, overenthousiasme en neem je te weinig tijd tot inkeer. Daarnaast kan je in deze periode ook de pijn in het hart ervaren, situaties waarin je hart gekwetst is, waarin de verbinding met liefde niet goed te voelen was. In deze workshop richten we ons op het vergroten van vriendelijkheid naar jezelf, in contact komen met je hart en weer vanuit vertrouwen te verbinden met jouw essentie.

Eerstvolgende workshop: zondag 16 juni 14:00 – 16:00
Locatie: Yogaschool Bindi, Bergstraat 6 in Amersfoort
Meer informatie voor deelname en opgave:  Bindi Amersfoort